Bútor Zalaegerszeg

Bútor Zalaegerszeg

Sok bútor Zalaegerszegen silány minőségű. Persze most nem az asztalos mesteremberek munkáira gondolok, amit a szakemberek alapos kalkulációval, nívós alapanyagokkal és nagy odafigyeléssel készítenek, hanem a barkácsáruházakban és bútorboltokban kapható termékekre. Én már csak tudom, hiszen nemrégiben nekem sikerült beszereznem egy meglehetősen ócska darabot. Pedig próbáltam nagyon körültekintően választani. Hát nem sikerült. A választott termék ugyanis olyannyira használhatatlan volt, hogy vissza kellett küldenem a boltba. Holott egy egyszerű bútorról, egy ágyról van szó, ami egyáltalán nem volt képes ellátni egyetlen funkcióját. Egyszerűen nem lehet rajta aludni. Hiába vettem hozzá minőségi matracot, a bútor minősége olyannyira silány volt, hogy nem volt alkalmas sem ülésre, sem fekvésre. Bár alaposan megnéztem a készítéséhez alkalmazott anyagösszetételt, egyáltalán nem azt kaptam, ami a „címkén” szerepelt. A termékleírásban ugyanis az állt, hogy tömör fenyőből készítették. Hát – bár én nem vagyok szakértő a témában – ez az ágy biztosan nem látott igazi fát. Az egész egy könnyűszerkezetes, valószínűleg funéralapú rettenet. Már akkor gyanús volt a csomag, amikor átvettem (a postai küldésre ugyanis azért került sor, mert sajnos csak online rendelés útján lehetett azt megrendelni, előzetes személyes megvételre és megtekintésre nem volt lehetőségem), hiszen egyáltalán nem volt nehéz. Szinte alig volt súlya (mármint ahhoz képest, hogy tömör faanyagból készülő terméket vártam).

Persze akármennyire is rossz érzésem volt a csomag tartalmát illetően, nem volt mit tennem, átvettem. Az ágyra ugyanis nagy szükségem volt, hiszen új házba költöztünk, ahol nem volt azelőtt semmiféle fekvő alkalmatosság. /Utólag visszagondolva még az a földön töltött ágy nélküli 3 éjszaka is jobb volt, mint ezen az ágyon aludni./ Miután elment a futár, neki is estem a kicsomagolásnak. Miután lecsupaszítottam a bútor darabjait, elhűltem. Mit ne mondjak egyszerre voltam ideges és szomorú. Átverve éreztem magam, ráadásul már úgy vágytam rá, hogy végre kényelmesen alhassak. De sajnos láttam, hogy ez ezen a bútoron ez nem fog sikerülni. Csak az motoszkált a fejemben: vajon az összes ilyen új kész bútor Zalaegerszegen ilyen silány minőségű? Vagy csak nekem sikerült kifognom egy gyatra ágyat? Egyáltalán miért nincs nagyobb választék a városban (ha már megyeszékhelyről van szó)? Úgy érzem, ezek a kérdések megválaszolatlanok maradnak számomra.

Ezen túllendülve vettem egy nagy levegőt, és újragondoltam a dolgot: ha már itt van, használjuk, lesz, ami lesz. Így hát nekiláttam az összeszerelésnek. Találtam az egyik ágydeszkára rögzítve egy – csupán – ötoldalas útmutatót, mely alapján nagynehezen összeállítottam a fekvő alkalmatosságot. Mikor kész lett, biztos voltam benne, hogy nem lesz alkalmas hosszú távon az alváshoz. Azért tettem egy próbát, és ráfeküdtem. Mivel a matrac – amit egyébként máshol vásároltam – rendkívül kényelmes volt, gondoltam nem is csináltam annyira rossz vásárt, és ha bónuszként kipihenten is kelek, akkor hamar ki fogok békülni az új bútorral. Hamar rá kellett jönnöm, hogy a minőségi matracom ellenére is használhatatlan az ágy. Folyamatosan nyikorog, repedeznek az ágyrácsok. A bútornak tehát nem volt több esélye. Rövid úton megszabadultam tőle. Utólag pedig már nagyon megbántam, hogy nem szakemberrel készíttettem el.

Nem tudom, hogy hazánk összes városában ez e a helyzet, de az biztos, hogy nálam nem jöhet szóba soha többé a kész bútor Zalaegerszegen. Persze ágyra továbbra is szükségem volt. Ezért döntöttem úgy, hogy adok egy esélyt a környék bútorainak, illetve bútorkészítőinek, és körülnézek a városban. Mivel a boltok termékei hasonlóképp silányan festettek, úgy gondoltam, hogy keresek egy jó asztalost, akitől megrendelhetem a legkényelmesebb és legmasszívabb ágyat, ami csak létezik. Sosem gondoltam volna, hogy ilyen óriási a választék mesteremberekből Zalaegerszegen, mondhatni alig tudtam választani közülük. Legvégül arra esett a választásom, aki elvállalta a kézzel faragott részek kivitelezését is. Így egy egyedi, minőségi bútorral gazdagodhat majd új otthonom. Már alig várom, hogy elkészüljön.

Mi őket választottuk