Zalaegerszeg fogorvos

Zalaegerszeg fogorvos

Elmondhatjuk, hogy Zalaegerszeg fogorvosokban egyre gazdagabb várossá válik. Amellett, hogy ez nagyszerű hír (hiszen így van bőven választék a páciensek számára), valószínűleg senki számára sem okozott meglepetést a kijelentése, főleg, ha számításba vesszük azt a tényt, hogy ezen a zalai megyeszékhely népessége egyre csak növekszik. A növekvő lakosságnak ugyanis rendre több szolgáltatóra van szüksége a folyamatosan emelkedő szükségletek kielégítéséhez, és nincs ez másképp a fogászati szektor kapcsán sem. Evidens, hogy több embernek több fogorvosra van szüksége a beavatkozások zavartalan megvalósítása érdekében. Tehát igenis elengedhetetlen a megfelelő számú fogászati praxis jelenléte, sőt, a fogászatok számának emelkedése is természetes folyamat egy ilyen növekvő lélekszámú városban.

Ráadásul az, hogy Zalaegerszeg fogorvosainak száma emelkedik, nemcsak a település népességgyarapodásával van összefüggésben, hanem a páciensek egyre rosszabb fogazatával is. A város népességnél ugyanis egyre jellemzőbb a fogak folyamatos és nagymértékű állapotromlása, mely amellett, hogy meglehetősen elkeserítő, részben a huszonegyedik század hozományának is tekinthető. Hiszen a rohanó életmód egyenesen arányos az egészségtelen táplálkozással is (időhiány miatt ugyanis sokan preferálják a gyorséttermek ételeit az otthon időigényesebben készíthető élelmiszerekkel szemben), a sok cukros, savas étel pedig mind-mind roncsolja a fogakat. Ráadásul a gyors életritmus következtében egyre kevesebb az énidő, így az emberekre egyre jellemzőbb a kimaradó, esetleg a felületes, rapid fogmosás is, mely rövid időn belül rendre több romló fogat eredményezhet. És ezzel összefüggésben egyre több lesz a fogorvosok munkája is, melyet egy idő után a jelenlegi praxisok számára óriási nyomást róhat. Ez a probléma pedig csak újabb és újabb fogászatok nyitásával válhat kiküszöbölhetővé.

Tehát, ahogy egyre nagyobb szükség van a fogászati ellátásra, Zalaegerszeg fogorvosainak száma is egyre nő. Persze ez azt is eredményezheti, hogy a méltán rosszhírű helyi körzeti fogászatok helyett az emberek az újabb fogorvosi rendelőket választják majd, ahol várhatóan magasabb színvonalú szolgáltatást kapnak, igaz, az állami ellátással ellentétben ezért természetesen fizetniük is kell. Cserébe viszont nívós alapanyagokat és felszereléseket használó, magasan képzett szakemberek a legújabb technológiák felhasználásával végzik el a szükséges fogászati beavatkozásokat. Emellett, ha sok fogorvosi rendelő van a városban, akkor a pácienseknek lehetőségük van kiválasztani, hogy melyik a számukra legszimpatikusabb szolgáltató, és nem kényszerülnek rá az általuk nem kedvelt körzeti ellátásra.

Persze, amennyiben több alternatíva áll a páciensek rendelkezésére, valószínűsíthetően nehezebben is döntik el, melyik praxishoz tartozzanak. Nincs ez másképp Zalaegerszegen sem. Az esetek többségében ilyenkor az alapján döntenek, hogy ismerőseik, barátaik melyik szolgáltatót részesítik előnyben, illetve, hogy melyikről van pozitív információjuk. Tehát a fogászatok versenyében sokszor nem is az nyer, aki a legjobb, hanem az, akit a legtöbben ismernek, vagy akiről pozitív képet kommunikálnak a pácienseik a külvilág felé. Illetve, többnyire – éppen a rohanó életmód miatt – az emberek azt a fogorvost választják, aki a legközelebb van hozzájuk (időt spórolva az utazás kiiktatásával is). Ebből kiindulva a város peremkerületén lévő fogászatok kisebb betegkört tudhatnak magukénak, mint a belvárosi rendelők, ezért előfordulhat, hogy jóval családiasabb légkört képesek kialakítani pácienseikkel, mint azok, akiknek a nagy forgalom miatt nincs lehetőségük betegeik megismerésére. Persze emellett kisebb a bevételük is – és ezzel összefüggésben – előrejutásuk is nehézkesebb.

Vagyis minél több fogászat érhető el a zalai megyeszékhelyen, annál több a páciensek lehetősége a fogorvosválasztásra, illetve változtatásra, viszont a fogorvosoknak annál nehezebb a dolguk, hiszen komoly feladat a sok versenytárs mellett nap mint nap megfelelni, és folyamatosan jelen lenni a top praxisok listájában.

Mi őket választottuk.